Farfalle met gogonzola en ham

Farfalle met Gorgonzola en ham

Farfalle

Farfalle met gorgonzola en ham is een heerlijk pastarecept die snel klaar te maken is. Zelf vindt ik het recept heel lekker en kan je eigenlijk wat vergelijken met macaroni met ham en kaassaus.

Kinderen zijn ook dol op dit recept dus zeker de moeite waard om dit recept te maken.

Farfalle recept ingrediënten:

  • 225 ml crème fraîche
  • 225 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • Zout en peper
  • 400 g gedroogde farfalle
  • 85 g gorgonzola, verkruimeld
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie, plus extra takjes ter garnering
  • 175 g gekookte ham in blokjes

Farfalle bereiding:

  1. Doe de crème fraîche in een pan en voeg de kastanjechampignons en zout en peper naar smaak toe. Verhit het mengsel tot het bijna kookt. Zet het vuur lager en laat het mengsel 8-10 minuten zeer zachtjes sudderen, tot het dikker is roer af en toe het mengsel om.
  2. Breng intussen water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta 8-10 minuten, tot hij beetgaar is.
  3. Neem het champignonmengsel van het vuur en roer de gorgonzola erdoor tot deze gesmolten is. Zet het mengsel weer op zeer laag vuur en roer de peterselie en ham erdoor.
  4. Giet de pasta af en voeg hem toe aan de saus. Meng lichtjes en verdeel het gerecht over vier voorverwarmde borden. Garneer met takjes peterselie en serveer.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de nieuwste pastarecepten? Meld je dan gratis aan en ontvangt de nieuwste recepten in je mailbox.

gratis pastarecepten

Heb jij zelf ook een leuk en lekker pastarecept? Neem dan contact op met ons en wij plaatsen jou recept op onze website.

Wij zijn altijd benieuwd naar wat mensen vinden van de recepten, heb jij dit recept klaar gemaakt laat dan zeker een reactie achter op onze website.

Heel veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*