Penne met pittige ham-tomatensaus

Penne met pittige ham-tomatensaus

Penne

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 150 g ham, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
  • 1 rode Spaanse peper, zaadlijstjes verwijderd, fijngesneden
  • 800 g stukjes tomaat
  • Zout en peper
  • 450 g gedroogde penne
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 6 el versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Doe de olie en de helft van de boter in een grote pan op middel hoog tot laag vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak hem toe en bak 10 minuten, of tot hij zacht en goudbruin is.
  3. Voeg de ham toe en bak 5 minuten, of tot hij lichtbruin is. Roer de knoflook, Spaanse peper en stukjes tomaat erdoor.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 30-40 minuten sudderen op middelhoog tot laag vuur, tot het wat is ingedikt.
  5. Breng intussen water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta 8-10 minuten, tot hij beetgaar is. Giet hem af en doe hem in een voorverwarmde schaal.
  6. Schenk de saus over de pasta. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas en resterende boter toe.
  7. Meng goed en serveer meteen.

Dit pastarecept heeft wat meer tijd nodig om klaar te maken, maar is wel de moeite waard!

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan gratis aan en ontvangt iedere week de nieuwste recepten in je mailbox.

gratis pastarecepten

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*