Pastagerecht linguine met spek en olijven

Pastagerecht linguine met spek

pastagerecht

Pastagerecht met linguine, spek en olijven. Dit recept kan je zelf eenvoudig klaarmaken zonder jij een ster in de keuken hoeft te zijn.

Pastagerecht linguine zelf klaar maken

Pastagerecht ingrediƫnten:

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, in dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 175 g mager spek zonder zwoerd, in blokjes
  • 225 g champignons, in plakjes
  • 5 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
  • 6 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • Zout en peper
  • 450 g gedroogde linguine
  • 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Pastagerecht linguine bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de uien, knoflook en het spek toe en bak ze op een laag vuur tot de uien zachter zijn, roer af en toe.
  2. Roer de champignons, ansjovisfilet en olijven erdoor.
  3. Voeg indien nodig zout en peper toe. Laat het mengsel 5 minuten sudderen.
  4. Breng intussen water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta 8-10 minuten, tot hij beetgaar is.
  5. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmende schaal.
  6. Schep de saus erop, meng lichtjes en strooi de Parmezaanse kaas erover. Serveer meteen.

Dit pastarecept kan jij zelf in 30 minuten klaarmaken, zonder er echt veel voorbereidingen te doen. Ook hier hebben we terug rekening gehouden dat dit recept makkelijk klaar te maken is voor iedereen.

Mensen die geen olijven lusten kan je dit gewoon weglaten en er tomaten bij doen, of een ander ingrediƫnt. Met pastarecepten kan jezelf ontelbare combinatie maken, en is altijd leuk om je eigen draai te geven aan een recept.

Heb jij dit recept klaar gemaakt laat dan zeker een reactie achter op onze website. We zijn altijd benieuwd wat andere mensen vinden van de recepten.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwst pastarecepten? Meld je dan vandaag nog gratis aan en ontvangt de nieuwste recepten gratis in je mailbox.

gratis pastarecepten

Veel kook plezier,

Annelies

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*