Pasta met spek en tomaten

Pasta met spek en tomaten

pasta met spek en tomaten

Pasta met spek en tomaten zelf klaar maken.

Pasta ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 900 g kleine, zoete tomaten
  • 6 plakjes gerookt spek zonder zwoerd
  • 50 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 takjes oregano, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 450 g gedroogde orecchiette
  • Versgeraspte pecorino, voor erbij

Pasta voorbereiding:

  1. Blancheer de tomaten in kokend water. Giet ze af, ontvel ze en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees grof.
  2. Snijd het spek met een scherp in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan. Voeg het spek toe en bak het tot het goudbruin is.
  3. Voeg de ui en knoflook en bak ze 5-7 minuten op middelhoog vuur, tot ze net wat zachter zijn.
  4. Voeg de tomaten, oregano en zout en peper naar smaak toe.
  5. Zet het vuur lager en laat het geheel 10-12 minuten sudderen.
  6. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook hierin de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmende schaal of kom.
  7. Schep de spek- tomatensaus over de pasta. Schep het geheel om tot de pasta bedekt is en serveer er pecorino bij.

Zoals je kan lezen zie je weer hoe makkelijk dit pastagerecht te bereiden is. Voor de mensen die niet houden van spek, kan je dit gewoon weg laten of vervangen door een ander ingrediƫnt.

Ook hier hebben we ons uiterste best gedaan om het pastarecept zo simpel mogelijk te houden, zodat iedereen dit recept kan klaarmaken zonder je echt een keukenprins of keukenprinses te zijn.

Heb jij een leuk recept en wil jij dit met ons delen? Neem contact op en we plaatsen je recept op onze website.

Wil jij gratis op de hoogte blijven van gratis pastarecepten? Meld je dan vandaag nog gratis aan en ontvangt de recepten in je mailbox.

gratis pastarecepten

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*