Italiaanse kippensoep

Italiaanse kippensoep zelf klaar maken

Kippensoep

Italiaanse kippensoep voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 450 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 150 ml volle room
  • 115 g gedroogde vermicelli
  • Zout en peper
  • 1 el maïzena
  • 3 el melk
  • 175g maïs  uit blik, uitgelekt

Italiaanse kippensoep bereiding:

  1. Leg de kipfilets in een grote pan en schenk de kippenbouillon en room erbij. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten sudderen.
  2. Breng intussen water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de vermicelli toe, breng het water weer aan de kook en kook de vermicelli 8-10 minuten, tot hij beetgaar is. Giet hem goed af en houd hem warm.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep. Meng de maïzena en melk tot het mengsel glad is en roer get door de soep. Voeg de maïs en vermicelli toe en warm ze door.
  4. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en serveer meteen.

Italiaanse kippensoep is niet moeilijk om klaar te maken, en je hebt ook binnen 30 minuten een heerlijke soep klaar die iedereen wel lekker vindt.

In deze tijden zijn we al druk genoeg met werken, kinderen, en het huishouden. Daarom dat wij zoveel mogelijk de recepten zo eenvoudig mogelijk maken, en dat ze ook nog eens lekker zijn.

Zoals iedereen wel weet kan je met pasta heel veel doen, de recepten zijn echt eindeloos en ook niet duur. In Nederland en België zijn pastarecepten heel populair de reden is gewoon, ze zijn helemaal niet duur, recepten zijn echt eindeloos, je kan variëren en kinderen zijn dol op pasta.

Heb jij ook een leuk pastarecept en wil jij dit met onze bezoekers graag delen neem contact met ons op en ik zorg ervoor dat jou pastarecept op onze website komt.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten en meld je vandaag nog gratis aan voor onze pastarecepten.

gratis pastarecepten

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*