Basisrecept groentebouillon

Basisrecept groentebouillon zelf klaar maken

groentebouillon

Groentebouillon ingredi├źnten voor 1,2 l

  • 2 el zonnebloemolie of ma├»solie
  • 115 g uien, fijngesneden
  • 115 g prei, fijngesneden
  • 115 g wortels, fijngesneden
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 85 g venkel, fijngesneden
  • 85 g tomaten, in stukjes
  • 2,25 l water
  • 1 bouquet garni

Basisrecept groentebouillon bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de uien en prei 5 minuten op laag vuur, tot ze zachter zijn, roer af en toe.
  2. Voeg de wortels, bleekselderij, venkel en tomaten toe en bak ze 10 minuten met het deksel op de pan, roer af en toe. Voeg het water en bouqet garni toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten sudderen op laag vuur.
  3. Neem de bouillon van het vuur en laat hem afkoelen. Zeef hem in een kom. Gebruik hem meteen of bewaar hem maximaal 3 maanden in de diepvries.

Gratis op de hoogte blijven van onze pastarecepten? Meld je dan vandaag nog aan.

gratis pastarecepten

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*