Visbouillon zelf maken

Visbouillon zelf klaar maken

visbouillon

Visbouillon voor 1,3 l ingrediënten:

  • 650 g witviskoppen, graten en afsnijdsels
  • 1 ui in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes peterselie
  • 4 zwarte peperkorrels
  • ½ citroen, in schijfjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1,3 l water

Visbouillon bereiding:

  1. Snijd de kieuwen van de vissenkoppen. Spoel de koppen, graten en afsnijdsels af. Leg ze in een grote pan met dikke bodem.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng ze aan de kook en schep het schuim van het oppervlak. Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 25 minuten sudderen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en laat hem afkoelen. Zeef hem in een kom, zonder de ingrediënten in de zeef aan te drukken. Gebruik de bouillon meteen of bewaar hem maximaal 3 maanden in de diepvries.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*