Tomatensoep met macaroni

Tomatensoep eenvoudig zelf klaar maken

tomatensoep

Tomatensoep voor 4 personen ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 650 g romatomaten
  • 1 ui, in vieren
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, grof gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g gedroogde macaroni
  • Zout en peper
  •  Fijngesneden bladpeterselie, ter garnering

Tomatensoep bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de tomaten, ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak het mengsel 45 minuten op laag vuur met het deksel op de pan, of tot het papperig is, schud de pan af en toe voorzichtig.
  2. Schep het mengsel in een keukenmachine of blender en pureer het tot het glad is. Wrijf de puree door een zeef in de afgespoelde pan.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de pasta toe, breng het geheel weer aan de kook en kook het 8-10 minuten, tot de pasta beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in voorverwarmde kommen, strooi er peterselie over en serveer meteen.

Tomatensoep kan je op veel verschillende manieren bereiden, je kan er meer ingrediënten aan toe voegen. Hier kan je volop mee experimenteren en zo een tomatensoep zelf klaar maken.

Heb jij een leuk pastarecept en wil jij dit delen met onze bezoekers? Neem dan contact op met ons, en wij zetten jou recept op onze website.

Laat zeker ook een reactie achter als jij dit recept heb klaar gemaakt, Of misschien heb jij er ingrediënten aan toe gevoegd. Wij zijn altijd benieuwd wat andere mensen van het recept vinden.

Wil jij gratis op de hoogte blijven van de nieuwste pastarecepten? Meld je dan gratis aan, en ontvangt volledig gratis de nieuwste pastarecepten

gratis pastarecepten

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*