Spaghetti Carbonara

Spaghetti carbonara klaar maken

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara ingrediƫnten:

  • 450 g gedroogde spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 225 g pancetta of doorregen spek zonder zwoerd, fijngesneden
  • 4 eieren
  • 5 el kookroom
  • Zout en peper
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas

Spaghetti carbonara bereiding:

  1. Breng water met wat zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta 8-10 minuten tot hij beetgaar is.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan met dikke bodem.
  3. Voeg de pancetta toe en bak hem 8-10 minuten op middelhoog vuur roer regelmatig.
  4. Klop de eieren en de room in een kleine kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de pancetta toe. Voeg daarna het eimengsel en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en doe het gerecht in een voorverwarmde schaal. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en serveer meteen.

Spaghetti carbonara is denk wel het meest eenvoudige pastarecept die wij kennen, en die bijna iedereen wel op deze manier klaar maakt. Bij kinderen is dit pastagerecht heel geliefd.

Als jij dit recept ook heb klaar gemaakt laat zeker een reactie achter op onze website.

Wil jij gratis op de hoogte blijven van de nieuwste pastagerechten? Meld je dan aan en ontvangt gratis nieuwe pastagerechten.

gratis pastarecepten

Heel veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*