Tagliatelle en gehaktballen

Tagliatelle en gehaktballen in Rodewijnsaus

tagliatelle en gehaktballen in rodewijnsaus

 

Voor 4 personen ingrediënten:

  • 150 g verse witbroodkruim
  • 150 ml melk
  • 12 sjalotjes, fijngesneden
  • 450 g rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 450 g gedroogde tagliatelle
  • 1 takje basilicum, ter garnering

Italiaanse rodewijnsaus ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 8 el olijfolie
  • 225 g oesterzwammen
  • 25 g volkorenmeel
  • 200 ml runderbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 4 tomaten, ontveld, in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el fijngesneden basilicum
  • Zout en peper

Tagliatelle en gehaktballen bereiding:

  1. Strooi het broodkruim in een kom en schenk de melk erbij. Week het broodkruim 30 minuten.
  2. Verhit voor de saus de helft van de boter en de helft van de olie in een pan op laag vuur. Snijd de oesterzwammen in plakjes, doe ze in de pan en bak ze 4 minuten. Roer het meel erdoor en bak ze 2 minuten. Schenk de bouillon en wijn erbij en laat de saus 15 minuten sudderen. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en het basilicum toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook de saus 30 minuten.
  3. Verwarm de oven op 180 ºC. Meng de sjalotjes, het gehakt en paprikapoeder door het geweekte broodkruim en voeg zout en peper naar smaak toe. Draai 12 gehaktballen.
  4. Verhit de resterende olie en boter in een grote koekenpan. Voeg de gehaktballen toe en bak ze tot ze bruin zijn. Leg ze in een grote ovenschaal en schenk de saus erover. Bak het gerecht 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook op middelhoog vuur en kook hierin de pasta in 8-10 minuten beetgaar.
  6. Giet hem af en doe in hem in een schaal. Neem de ovenschaal uit de oven en schenk de saus met gehaktballen over de pasta.
  7. Garneer met een takje basilicum en serveer.

Wil jij gratis op de hoogte blijven van gratis pastarecepten? Meld je dan nog vandaag gratis aan en ontvangt de nieuwste recepten direct >>>Gratis Pastagerechten<<<.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*