kippenbouillon zelf klaar maken

Kippenbouillon zelf klaar maken

kippenbouillon

Kippenbouillon voor 2,5 l ingrediƫnten:

  • 1.3 kg kippenvleugels en nekken
  • 2 uien in partjes
  • 4 l water
  • 2 wortels, grof gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
  • 10 takjes peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels

Kippenbouillon bereiding:

  1. Leg de kip en uien in een grote pan met dikke bodem en verhit ze op laag vuur tot ze rondom bruin zijn roer regelmatig.
  2. Schenk het water erbij en roer goed schraap het aanbaksel van de bodem van de pan. Breng het geheel aan de kook en schep het schuim van het oppervlak.
  3. Voeg de wortels, bleekselderij, peterselie, tijm, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Leg het deksel schuin op en laat de bouillon 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe.
  4. Neem de bouillon van het vuur en laat hem afkoelen. Zeef hem in een kom, dek hem af met plasticfolie en zet hem minstens 1 uur en bij voorkeur een nacht in de koelkast.
  5. Verwijder het laagje vet op de bouillon en gooi het weg. Gebruik de bouillon meteen of bewaar hem maximaal 6 maanden in de diepvries.

Zo zie je maar dat ook zelfgemaakte kippenbouillon helemaal niet moeilijk is om te maken. Je kan ook kiezen om een dubbele porties te maken, en deze in de diepvries te bewaren.

Wil jij graag ook gratis op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je gratis aan en ontvangt de nieuwe recepten helemaal gratis. (Klik hier) voor je gratis pastarecepten.

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*