Runderbouillon zelf klaarmaken

Runderbouillon zelf eenvoudig klaarmaken

runderbouillon

Runderbouillon voor 1,7 l ingrediënten:

  • 1 kg rundermergpijpjes, in stukken van 7,5 cm
  • 50 g rundstoofvlees aan één stuk
  • 3 l water
  • 4 kruidnagels
  • 2 uien. gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
  • 8 peperkorrels
  • 1 bouquet garni

Runderbouillon bereiding:

  1. Leg de mergpijpjes in een grote pan met dikke bodem en leg het vlees erop. Schenk het water erbij en breng het op laag vuur aan de kook. Schep het schuim van het oppervlak.
  2. Druk een kruidnagel in elke halve ui. Leg de uien, bleekselderij, peperkorrels en het bouillon 3 uur zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan. Neem het vlees uit de pan, leg het deksel weer schuin op de pan en laat de bouillon nog 1 uur sudderen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en laat hem afkoelen. Zeef hem in een kom, dek hem af met plasticfolie en zet hem minstens 1 uur en bij voorkeur een nacht in de koelkast.
  4. Verwijder het laagje vet op de bouillon en gooi het weg. Gebruik de bouillon meteen of bewaar hem maximaal 6 maanden in de diepvries.

Zoe zie je maar dat koken niet echt moeilijk hoeft te zijn. Door deze stappen te volgen maak jij zelf een lekkere runderbouillon klaar in enkele uren tijd.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste pastarecepten? Meld je gratis aan en ontvangt gratis de nieuwste pastarecepten. >>>(Klik Hier) Gratis pastarecepten<<<

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*