Spaghetti met gehaktballen

Spaghetti met gehaktballen zelf klaar maken

 

spaghetti-met-gehaktballen

Spaghetti met gehaktballen voor 6 personen ingrediƫnten:

  • 1 aardappel, in blokjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 ei
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • Zout en peper
  • Bloem, om te bestuiven
  • 5 el olijfolie
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g gedroogde spaghetti
  • Fijngesneden basilicum, ter garnering
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Spaghetti met gehaktballen bereiding:

  1. Leg de aardappel in een kleine pan. Schenk er koud water bij tot hij onderstaat, voeg een snufje zout toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappel 10-15 minuten, tot hij gaar is. Giet hem af. Pureer hem met een pureestamper, vork of pureeknijper.
  2. Meng de aardappel, het gehakt, de ui, het ei en de peterselie in een kom en voeg Zout en peper naar smaak toe.
  3. Strooi de bloem op een bord. Maak uw handen vochtig en draai ballen ter grootte van een walnoot. Rol ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  4. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Leg de gehaktballen erin en bak ze 8-10 minuten op middelhoog vuur, tot ze rondom goudbruin zijn, keer ze regelmatig om.
  5. Voeg de gezeefde tomaten en tomatenpuree toe en kook de saus 10 minuten, of tot hij ingekookt en dikker is.
  6. Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook.
  7. Voeg de pasta toe, breng het water weer aan de kook en kook de pasta 8-10 minuten, tot hij beetgaar is.
  8. Giet de pasta goed af. Voeg hem toe aan de saus en meng goed. Schep de pasta en saus in een voorverwarmde schaal, garneer met basilicum en serveer meteen, met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Zoals je kan zien is dit weer een lekker en makkelijk pastarecept die jij kan klaarmaken.

Wil jij graag op de hoogte blijven van nieuwe pastagerechten? Schrijf je gratis in en ontvangt gratis de nieuwste pastarecepten. >>>(Klik Hier) Gratis pastarecepten<<<

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*