Spaghetti bolognese zelf klaarmaken

Spaghetti bolognese eenvoudig zelf klaarmaken

spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 50 g pancetta of doorregen spek in blokjes
  • 350 g mager rundergehakt
  • 400 g stukjes tomaat uit blik
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 125 ml rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • Zout en peper
  • 350 g gedroogde spaghetti
  • Fijngesneden peterselie ter garnering

Spaghetti bolognese bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak hem 3 minuten. Voeg de knoflook, wortel, bleekselderij en pancetta toe en bak het mengsel 3-4 minuten, tot het net bruin begint te worden.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur, of tot het gehakt gelijkmatig bruin is. Roer de stukjes tomaat, oregano en wijn erdoor en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook hierin de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet hem goed af.
  5. Schep de pasta op een groot bord en schenk de bolognesesaus erover. Meng goed. Garneer met peterselie en serveer meteen.

Dit is één van de bekendste pasta gerechten, die je zelf eigenlijk zo kan aanpassen aan jouw wensen. Hier kan je eigenlijk volop mee experimenteren je kan ingrediënten toevoegen of weg laten hier heb je heel veel mogelijkheden in.

Je kan het recept ook s’morgens  al klaarmaken en zo enkele uren laten intrekken is dan nog lekkerder.

Heb jij ook een recept en wil jij dit met onze bezoekers delen neem contact op en wij zetten ook jou recept op onze website.

Wil jij gratis op de hoogte blijven van nieuwe pastagerechten? Schrijf je dan gratis in en ontvangt de nieuwste recepten volledig gratis >>>Gratis pastarecepten<<<

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*