Tomatenbouillon met capellini

Tomatenbouillon met capellini zelf klaarmaken

tomatenbouillon

Tomatenbouillon ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g rijpe tomaten, ontveld, gehalveerd
  • 8 tenen knoflook, gepeld, heel gelaten
  • 1 Spaanse ui, in stukjes
  • ½ tl saffraandraadjes, licht gemalen
  • 1 tl suiker
  • 1 bouquet garni
  • dun reepje citroenschil van 5 cm
  • 600 ml groente of kippenbouillon
  • Zout en peper
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 300 g gedroogde capellini

Tomatenbouillon bereiding

  1. Tomatenbouillon. Doe de tomaten, knoflook, ui, saffraan, suiker, het bouquet garni en reepje citroenschil in een grote pan met dikke bodem. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat de bouillon 25-30 minuten sudderen, tot de tomaten uit elkaar gevallen zijn roer af en toe.
  2. Neem de bouillon van het vuur en laat hem enigszins afkoelen.
  3. Verwijder de tenen knoflook, het bouquet garni en reepje citroenschil en gooi ze weg. Schep de bouillon in een keukenmachine of blender en pureer hem.
  4. Schenk de gepureerde bouillon in de afgespoelde pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de olie erdoor en breng de bouillon aan de kook. Voeg de pasta toe, breng de bouillon weer an de kook en kook hem 2-4 minuten, tot de pasta beetgaar is.
  5. Voeg indien nodig extra zout en peper toe. Schep de bouillon in voorverwarmde soepkommen en serveer meteen.

Tomatenbouillon met capellini is een pastarecept die zeer makkelijk te bereiden is. Je kan de tomatenbouillon ook een dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe pasta recepten meld je dan aan voor onze gratis pastagerechten en mis zo geen enkel recept.

Ik hoop dat je het recept leuk en lekker vindt laat dan zeker een reactie achter op de website, ik ben heel benieuwd wat mensen van het recept vinden en of er zelf nog iets aan toegevoegd kan worden om het recept nog lekkerder te maken.

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*