Ragù alla Bolognese saus klaar maken

Ragù alla bolognese saus zelf klaar maken

Ragù alla bolognese

Ingrediënten voor vier personen

 • 3 el olijfolie
 • 40 g boter
 • 175 g pancetta of spek, in blokjes
 • 2 grote uien, fijngesneden
 • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 500 g mager rundergehakt
 • 2 el tomatenpuree
 • 400 g stukjes tomaat uit blik
 • 150 ml rode wijn
 • Zout en peper
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 150 ml runderbouillon

Bereiding Ragù alla bolognese

 1. Verhit de olie en boter in een pan met dikke bodem. Voeg de pancetta toe en bak hem 2-3 minuten op laag vuur, roer regelmatig. Voeg de uien, bleekselderij en wortels toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze zachter zijn, roer af en toe.
 2. Zet het vuur middelhoog. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak het mengsel tot het gehakt gelijkmatig bruin is, roer regelmatig. Zet het vuur lager en bak het mengsel nog 10 minuten, roer regelmatig.
 3. Zet het vuur middelhoog. Roer de tomatenpuree, stukjes tomaat, bouillon en wijn door het mengsel en breng het aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de oregano erdoor. Zet het vuur lager en laat de saus met het deksel op de pan 45 minuten zeer zachtjes sudderen. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

gratis pastarecepten

Heel veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*