tomatensaus zelf maken hoe doe je dit

Tomatensaus zelf maken zonder uren in de keuken te staan

Tomatensaus voor 4 personen

tomatensaus

Ingredi├źnten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 400 g stukjes tomaat mag uit blik
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper

Tomatensaus bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn roer af en toe.
  2. Zet het vuur middelhoog. Roer de stukjes tomaat, peterselie, oregano, laurierblaadjes, tomatenpuree en suiker door de ui en knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Breng de saus aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus zonder deksel 15-20 minuten sudderen, tot hij tot de helft ingekookt is. Proef en voeg indien nodig zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg.

De tomatensaus is nu klaar. Zo als je kan zien kan iedereen gemakkelijk zelf tomatensaus klaarmaken. Je de tomatensaus ook invriezen nadat hij is afgekoeld, zo kan je volgende keer als je pasta klaarmaakt de saus gewoon uit de vriezer nemen.

Zoals je kan lezen hebben nog geen vlees aan toe gevoegd. Ikzelf voeg vlees toe wanneer ik de tomatensaus ook direct gebruik. Je kan er ook voor kiezen om geen vlees toe te voegen, dit is ieder zijn keuze.

Ik hoop dat jullie dit recept gaan gebruiken voor de volgende keer als je pasta klaar maakt. Heb jij nog een leuk recept die je graag wil delen met onze bezoekers laat het ons dan weten, dan plaatsen wij jou recept op onze website.

Uiteraard moet het recept wel een pasta gerecht zijn want deze website gaat namelijk over pasta gerechten.

Heel veel succes met koken en ik hoop jullie terug te zien in andere blog bericht van mij.

Veel kookplezier,

Annelies  

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*