Minestrone Milanese soep zelf klaarmaken

Minestrone Milanese soep maken

minestrone milanese

Minestrone Milanese Ingrediënten voor 6 personen

 • 2 el olijfolie
 • 50 g pancetta, in blokjes
 • 2 uien, in ringen
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 3 wortels, in stukjes
 • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
 • 225 g gedroogde witte bonen, 3-4 uur geweekt
 • 400 g stukjes tomaat mag uit blik
 • 2 l runderbouillon
 • 350 g aardappelen, in blokjes
 • 175 g sperziebonen, in stukjes
 • 115 g doperwten, vers of uit de diepvries
 • 225 g savooikool, in reepjes
 • 3 el fijngesneden bladpeterselie
 • Zout en peper
 • Plakjes Parmezaanse kaas, voor erbij

Minestrone Milanese soep bereiding:

 1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de panchetta, uien en knoflook toe en bak ze 5 minuten roer af en toe. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak het mengsel 5 minuten, of tot alle groenten zachter zijn roer af en toe.
 2. Giet de witte bonen af. Voeg de witte bonen, de stukjes tomaat met het sap en de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat de soep 1 uur sudderen.
 3. Voeg de aardappelen toe, leg het deksel weer op de pan en kook de soep 15 minuten. Voeg de pasta, sperziebonen, doperwten, kool en peterselie toe. Leg het deksel op de pan en kook de soep 15 minuten, tot alle groenten zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
 4. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en serveer meteen, met plakjes Parmezaanse kaas.

Dit is één van mijn lieveling soepen in de winter is hij heerlijk, en is een soep die goed vult. In de zomer kan je deze soep ook klaarmaken en koud opdienen als voorgerecht bij een BBQ of andere gelegenheid.

Heb jij zelf een leuk recept neem contact op en wij plaatsen hem op de website uiteraard moet het wel te maken hebben met pasta gerechten want daar gaat deze website over. Veel succes met dit gerecht en laat ons iets weten als jij dit recept heb gemaakt.

Veel kook plezier,

Annelies

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*